Balansaanpassingen 30/11

Er zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Om de kaartbalans in Clash Royale in de gaten te houden, spelen we het spel en kijken we naar de statistieken, met name de gebruikscijfers van een kaart en de overwinningspercentages. We voeren maandelijks balansaanpassingen door om de gameplay te finetunen en zo leuk mogelijk te houden.

Met deze balansaanpassingen verzwakken we de megagunsteling, knappen we de elixirpomp weer op en meer!

Megagunsteling: schade verminderd met 6%, snelheid treffer verlaagd naar 1,4 sec (was 1,3 sec)

De megagunsteling is een van de meest gebruikte kaarten in de hoge arena’s en tijdens uitdagingen, en had daarom onze aandacht nodig. Deze kaart biedt veel waarde als verdediging en past in bijna elke set gevechtskaarten. Daarom verminderen we zijn schade en maken we de keuze iets minder vanzelfsprekend.

Elixirpomp: productiesnelheid verhoogd naar 8,5 sec (was 9,8 sec), levensduur verkort naar 70 sec (was 80 sec)

De elixirpomp werd eerst bijzonder vaak gebruikt, maar na onze laatste aanpassing juist een beetje te weinig. Deze verandering zoekt de gulden middenweg. Door de productiesnelheid te verhogen, maar de levensduur te verkorten, krijg je sneller je elixirinvestering terug. Hoewel je nog een risico neemt als je de kaart speelt, maakt deze verandering het wel de moeite waard.

Gif: schade verhoogd met 10%

Nadat we het vertragingseffect hebben verwijderd, verhogen we nu de schade van de gifspreuk om deze te laten wedijveren met andere spreuken, met name de vuurbal, voor een plaats in jouw set gevechtskaarten.

Grafsteen: voortbrengsnelheid verlaagd naar 2,9 sec (was 2,5 sec)

De grafsteen is het meest gebruikte gebouw in de hoge arena’s en daarom willen we deze kaart wat afzwakken. Door de voortbrengsnelheid te verlagen, kruipen de skeletten trager naar buiten. Ook worden er twee eenheden minder voortgebracht tijdens de levensduur van de grafsteen.

Lavahond: levenspunten van lavapups verminderd met 1%

Deze verandering lost een inconsequente interactie tussen de kroontorens en de lavapups op bepaalde levels op.

Voor het laatst bijgewerkt: 6 februari 2017 om 09:10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *